Legal & General nodigt intermediair uit voor samenwerking

Met een introductiefilm wil de verzekeraar bereiken dat meer intermediairs in hun advisering ook aandacht schenken aan de overlijdensrisicoverzekeringen van Legal & General.

Legal & General werkt in Nederland uitsluitend via het onafhankelijke intermediair. "Deze filosofie is succesvol", meldt de maatschappij. "Op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen is een marktaandeel bereikt van 17 % eind 2012."

Om meer intermediairs te bewegen ook haar producten in hun advies te betrekken heeft Legal & General een introductiefilm gemaakt waarin de maatschappij zich kort voorstelt. De film is hier te bekijken.

ORV blijft adviesmarkt

“De overlijdensrisicoverzekering is een soort basisverzekering die elke particulier zou moeten hebben”, aldus drs. Arno Dolders algemeen directeur Legal & General. “Ik merk dat hier en daar wel eens geringschattend wordt gedaan of dit nu echt een adviesproduct is. Zo in de geest van: ‘Je gaat dood of je gaat niet dood hoe moeilijk kan dat zijn’. In de praktijk blijkt het toch echt iets lastiger te zijn. Rondom de overlijdensrisicoverzekering kunnen de fiscale aspecten zodanig zijn dat je echt als adviseur van goeden huize moet komen om direct tot een goed advies te komen.”

“Maar net zo belangrijk”, aldus Dolders, is het dat de adviseur tijdig de klant attendeert op de wenselijkheid om een dergelijke verzekering af te sluiten.
De overlijdensrisicoverzekering is nu eenmaal geen haal product. Iemand moet de klant op het hart drukken dat het in zijn eigen belang is om een dergelijke verzekering af te sluiten. Die iemand is toch vaak de onafhankelijke adviseur die dicht bij de klant staat.”

Contacten met adviseurs blijven uitbreiden

Werken met onafhankelijke adviseurs vereist dat je als aanbieder tenminste deze adviseurs kunt bereiken om hen te informeren over de ontwikkelingen rondom jouw producten. Het is vervolgens aan de adviseur zelf of hij deze ontwikkeling wel of niet wil meenemen in zijn advisering. Maar het start met het weten wat er bij de verschillende aanbieders speelt. Wij willen het aantal intermediairs waarmee wij samenwerken op het gebied van de overlijdensrisicoverzekering uitbreiden. Het intermediair willen wij daarbij uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen in ons assortiment en de introductiefilm kan hierbij een eerste kennismaking zijn.”

GEEN REACTIES