Legal & General Nederland overgenomen door Chesnara

Chesnara Holdings neemt de Nederlandse activiteiten van Legal & General over. De naam Legal & General verdwijnt, een nieuwe naam is nog niet bekend.

Wel blijft de organisatie van het huidige Legal & General Nederland intact en vinden er geen veranderingen in de productportfolio plaats. De verzekeraar blijft dus actief op het vlak van overlijdensrisicoverzekeringen, collectieve (DC) pensioenen en verzekeringsproducten bedoeld voor vermogensopbouw.

De nieuwe aandeelhouder, Chesnara Holdings, is een 100%-dochter van Chesnara Plc. Chesnara is gespecialiseerd in het beheren van levensverzekeringen en pensioenen. De overname van Legal & General Nederland zal open book-activiteiten toevoegen in Nederland aan het bestaande open book-portfolio dat Chesnara al heeft via de Zweedse dochteronderneming, Movestic.

Startpunt
Chesnara was al op kleine schaal actief in Nederland sinds 2015 met Waard Verzekeringen, een kleine closed-book verzekeraar in de buurt van Amsterdam. Chesnara zag deze verzekeringsactiviteit als startpunt op de Nederlandse markt om van daaruit via overnames verder te groeien.

Chesnara heeft als doelstelling de activiteiten van Legal & General Nederland verder te laten groeien. Met de nieuwe aandeelhouder denkt Legal & General Nederland voorop te kunnen blijven lopen met het aanbieden van nieuwe producten voor specifieke doelgroepen, waarbij het klantbelang centraal staat, zoals dat nu ook al gebeurt.

Groeiambities
De huidige aandeelhouder Legal & General Group plc wil zich juist terugtrekken van het Europese vaste land en de activiteiten concentreren in het VK en de VS. Eerder zijn activiteiten in Duitsland en Frankrijk al afgestoten. Chesnara heeft daarentegen groeiambities en dat maakt de verdere ontwikkeling van producten, systemen en portalen mogelijk, waardoor de positie op de Nederlandse markt verder versterkt kan worden, aldus Legal & General Nederland.

Kernwaarden
Onder de nieuwe eigenaar blijven de huidige kernwaarden volgens Legal & General Nederland gehandhaafd. Het gaat dan onder meer om Intensieve samenwerking met onafhankelijk financieel adviseurs, handhaving van de hoge solvabiliteitsratio voor polishouders en een rendabele groei in de markten voor overlijdensrisico, pensioen en vermogensopbouw.

Legal & General startte in 1984 gestart met haar activiteiten in Nederland. De financiële producten van de verzekeraar kunnen door consumenten en ondernemingen uitsluitend na advies van onafhankelijke financieel adviseurs worden afgesloten. De maatschappij is naar eigen zeggen een ‘top 5 speler’ op de markt van overlijdensrisicoverzekeringen, marktleider in unit linked producten en een snelle groeier op het gebied van collectieve (DC-)pensioenen.

Bron: Legal & General Nederland, Chesnara Plc

GEEN REACTIES