Legal & General, Movir en Nh1816 opnieuw winnaars Adfiz-awards

Adfiz maakt genomineerden bekend

Voor het derde jaar op rij eindigden verzekeraars Legal & General, Movir en Nh1816 bovenaan bij het Adfiz Prestatie Onderzoek. Legal & General zelfs bij twee categorieën.

Dat bleek donderdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Adfiz, waar de awards werden uitgereikt. Legal & General won in de categorieën Pensioen Zakelijk en Lijfrente Particulier, Movir bij Inkomen Zakelijk en Nh1816 bij Schade Particulier.

De Goudse eindigde binnen Schade Zakelijk bovenaan, net als in 2014. RegioBank streek, net als in 2014 met de eer binnen de categorie Banksparen, terwijl verzekeraar TAF de award bij Overlijdensrisico in de wacht sleepte. In de vorige twee edities eindigde TAF nog als derde.

Vanwege een andere opzet van het onderzoek (het is nu doorlopend) lag het aantal deelnemende adviseurs aanzienlijk hoger: 1.382 in 2016 tegenover 437 in 2015. Daarnaast lag het rapportcijfer voor verzekeraars gemiddeld genomen op een hoger peil. Bij Zakelijk steeg het rapportcijfer van een 6,7 naar een 7,1, terwijl dit bij Particulier omhoog ging van een 6,9 naar een 7,6. Met name bij Inkomen Zakelijk en Overlijdensrisico steeg het rapportcijfer. Overigens tekent Adfiz bij de cijfers aan dat vanwege de veranderende onderzoeksopzet geen eenduidige conclusies aan de cijfermutaties kunnen worden verbonden.

Bron: Adfiz

GEEN REACTIES