Lees eerst de kleine lettertjes van de aanvullende pechhulpverzekering

Lees eerst de kleine lettertjes van de aanvullende pechhulpverzekering
© Pixabay

Wie op zijn autoverzekeringsaanvraag een vinkje zet bij ´aanvullende pechhulp meeverzekeren´ moet goed opletten. Schade als gevolg van een klapband, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerde brandstof tanken wordt ondanks die extra dekking lang niet altijd vergoed, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView.

Verzekeraars bieden bij elke dekking standaard hulpverlening aan bij onheilen zoals een ongeval, brand en diefstal. Hulpverlening bij een elektronische en mechanische storing (pechhulp) valt vaak alleen onder de volledig casco (VC)-dekking. De hulpverlening omvat dan bijvoorbeeld het vervoer van de gestrande auto met passagiers, bagage en aanhanger naar de dichtstbijzijnde garage of andere bestemming.

Pechhulp kan daarnaast ook apart worden gesloten als aanvulling op de autoverzekering of als apart product. Ook periodiek onderhoud bij de autodealer geeft vaak recht geeft op een jaar pechhulp in Europa.

Maar 40% van de aanvullende pechhulpverzekeringen geeft niet thuis bij een lekke band. Nog beroerder wordt het als de automobilist met een lege tank stil komt te staan. Maar liefst 65% van de autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking hoef je in dat geval niet te bellen.

Overigens is een lekke band tegenwoordig een groter probleem dan in het verleden. In veel moderne auto’s liggen geen reserveband en krik meer, om het gewicht van de auto te verlagen. In plaats daarvan ligt er een noodreparatieset in de achterbak. Deze biedt echter alleen uitkomst wanneer de band lek raakt door bijvoorbeeld een spijker of schroef. Bij een klapband of scheur is de set niet te gebruiken.

ProductRating
MoneyView heeft zoals gebruikelijk de MoneyView ProductRating opgesteld, de jaarlijkse benchmark op zowel prijs als voorwaarden voor alle dekkingsvormen, te weten wettelijke aansprakelijkheid (WA), beperkt casco (BC) en volledig casco (VC).

De vijf sterren op Voorwaarden zijn voor:
• WA: ABN AMRO-Autoverzekering, AllSecur-Autoverzekering en InShared-Autoverzekering
• BC: ABN AMRO-Autoverzekering, AllSecur-Autoverzekering en InShared- Autoverzekering
• VC: ABN AMRO-Autoverzekering, Aegon-Autoverzekering Royaal en AllSecur-Autoverzekering

De vijf sterren op Prijs zijn voor:
• WA: Ditzo-Autoverzekering, SNS- Autoverzekering en Verzekeruzelf.nl-Triple-A autoverzekering
• BC: ANWB (leden)-Veilig Rijden autoverzekering, Ditzo-Autoverzekering en InShared-Autoverzekering
• VC: a.s.r.-VVP Inruilplus, Ditzo-Autoverzekering en Inshared-Autoverzekering

Bron: Moneyview

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES