Leenplatform Funding Circle vertrekt uit Nederland

Funding Circle, platform voor leningen aan kleine bedrijven, stopt per direct zijn activiteiten in Nederland en Duitsland. Bestaande leningen blijven lopen, maar er worden geen nieuwe meer aangegaan.

Het bedrijf zegt om te schakelen naar een model waarbij middelgrote en kleine ondernemingen gekoppeld worden aan gespecialiseerde MKB-financiers, in plaats van het bestaande model, waarbij ondernemingen met particuliere en institutionele investeerders verbonden werden.

Het Britse bedrijf startte in 2015 in Nederland als crowdfundingplatform en verstrekte ruim 222 miljoen euro aan ruim 4.800 kleine ondernemingen. In 2017 ging Aegon een strategisch alliantie met het bedrijf aan en investeerde 160 miljoen pond in 2600 Britse bedrijven.

Funding Circle groeide echter niet snel genoeg naar de zin van het moederbedrijf. Volgens het laatste jaarverslag maken de Nederlandse en Duitse divisies slechts voor 8% deel uit van het concern, maar zijn ze wel verantwoordelijk voor 60% van de verliezen. Voor het Nederlandse en Duitse personeel, meer dan 100 medewerkers, is collectief ontslag aangevraagd.

GEEN REACTIES