Lage rentestand doet aantal beleggingsgebonden lijfrentes groeien

Lage rentestand doet aantal beleggingsgebonden lijfrentes groeien
© Pixabay

Wie een lijfrentekapitaal om wil of moet zetten in een uitkering krijgt nauwelijks nog rente over het niet-uitgekeerde deel. Het kapitaal geheel of gedeeltelijk omzetten in een uitkering op basis van beleggingen kan leiden tot hogere uitkeringen. Hier komen in de markt steeds meer mogelijkheden voor, constateert MoneyView in het jaarlijkse Special Item Lijfrentes.

Momenteel is de gemiddelde rente op een bancaire direct ingaande lijfrente 0,88%. Voor beleggingsproducten gaat MoneyView uit van een nettorendement van 4%. De keerzijde is dat de hoogtes van de uitkeringen onzeker zijn. Het merendeel van de producten voor lijfrente-uitkeringen is nog steeds op basis van vaste rentes.

Er zijn in het afgelopen jaar de nodige wijzigingen geweest in het marktaanbod van lijfrenteproducten op basis van beleggingen, merkt MoneyView op. ZZP Pensioen is een nieuw merk van A.S.R.. Dit product werd vorig jaar aangeboden onder de vlag van Loyalis en is overigens ook beschikbaar voor niet-zzp’ers. De ZZP Pensioenrekening – NIEUW van Brand New Day is nu de ZZP Pensioenrekening (de oude ZZP Pensioenrekening wordt niet meer aangeboden) en Scildon heeft dit jaar Scildon Profiel Beleggen geïntroduceerd. Afgelopen jaar heeft MoneyView ook het product van JOUW pensioen opgenomen in de database.

Langzamerhand gaan steeds meer vermogensbeheerders lijfrenteproducten aanbieden. Zo heeft Fintessa Vermogensbeheer nu VRY Pensioenbeleggen. Hierbij is wel een minimale eerste inleg vereist van € 50.000,-.

ProductRatings
ProductRating Direct Ingaande Lijfrentes
Vijf sterren voor voorwaarden van direct ingaande lijfrentes:
Centraal Beheer – Extra Pensioen Inkomen
Reaal – Zuivere lijfrente

Vijf sterren voor prijsstelling van direct ingaande lijfrentes:
Brand New Day – Brand New Day Lijfrente-uitkering
Centraal Beheer – Extra Pensioen Inkomen

ProductRating Lijfrente Beleggen
Vijf sterren voor voorwaarden van lijfrente opbouw op basis van beleggen:
Brand New Day – Pensioenrekening en ZZP Pensioenrekening
Bright Pensions – BrightPensioen

Vijf sterren voor voorwaarden van lijfrente opbouw op basis van beleggen
Aegon – Aegon Beheerd Beleggen – Lijfrente
ZZP Pensioen – ZZP Pensioen

Bron: MoneyView

 

 

GEEN REACTIES