Laatste kwartaal voor Digitaal Paspoort is ingegaan

Laatste kwartaal voor Digitaal Paspoort is ingegaan
© Pixabay

Verzekeringsondernemers hebben nog tot 7 januari 2022 de tijd om de overstap te maken naar eHerkenning (voor medewerkers) en Bedrijfscertificaat (voor ondernemingen) als centraal identificatie- en authenticatiemiddel. Vanaf die datum kan het Digitaal Paspoort niet meer worden gebruikt.

SIVI, kennis- en standaardisatie-instituut voor de financiële dienstverlening, monitort de transitie en stelt vast dat de financiële dienstverlening, als eerste private sector, op koers is in de overgang naar veiliger digitaal zakendoen. Dit blijkt ook uit het feit dat zes dienstverleners die het Digitaal Paspoort niet ondersteunen, wel overgaan op eHerkenning. Tegelijkertijd constateert SIVI dat een aanzienlijk aantal ondernemers de overstap in de komende maanden nog moet maken.

Sectorafspraak
Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz, NVGA en SIVI sloegen in 2020 de handen ineen om hun leden te informeren over de transitie van het Digitaal Paspoort naar het nieuwe inlogmiddel eHerkenning. Binnen de sector is de afspraak gemaakt dat verzekeraars, serviceproviders en financieel adviseurs de overstap uiterlijk eind 2021 hebben gemaakt.

Ruim 17.000 gebruikers benutten de mogelijkheid om – tegen gereduceerd tarief – hun Digitaal Paspoort tot het laatste moment, 7 januari 2022, te verlengen. Dit is bijna 75% van de actieve gebruikers. Een belangrijk deel hiervan (meer dan 70%) beschikt al over een eHerkenningsmiddel. Hoeveel gebruikers precies over zijn op eHerkenning is niet bekend, aangezien het middel door meerdere bedrijven wordt aangeboden en niet alle transactiecijfers bekend zijn.

Bron: SIVI

GEEN REACTIES