Klaverblad geen onderlinge meer

© Klaverblad

Klaverblad is begin januari omgezet van een onderlinge naar een coöperatie. Dat maakte de verzekeraar maandag bekend.

Waarborg

Ook de onderlinge waarborgmaatschappij (Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij) houdt op te bestaan. Alle rechten en plichten van de waarborgmaatschappij zijn overgedragen aan Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij.

Eenvoudiger

Binnen de directie en raad van commissarissen was al sinds 2014 een discussie gaande over de juridische structuur van Klaverblad. Een van de redenen om over te gaan naar een coöperatie is om de bedrijfsstructuur te versimpelen, aldus Evert Vols, hoofd communicatie bij Klaverblad. ‘Zowel voor onszelf als voor de toezichthouder is het bedrijf nu makkelijker te overzien.’

Leden

Een andere belangrijke reden is dat onder de oude structuur klanten alleen lid waren van Klaverblad als ze klant waren bij de onderlinge waarborgmaatschappij van Klaverblad. Vols: ‘Dat is nu veranderd. Alle klanten zijn nu lid van de coöperatie Klaverblad. Alle klanten kunnen als lid de ledenvergadering bijwonen en kunnen het beleid meebepalen.’ Voor adviseurs heeft de verandering van de structuur geen gevolgen, geeft Vols aan.

GEEN REACTIES