Klaverblad gaat kwart arbeidsplaatsen schrappen

Klaverblad gaat kwart arbeidsplaatsen schrappen

Klaverblad Verzekeringen gaat fors reorganiseren. De dienstverlening moet passen bij de toenemende verwachtingen van klanten: sneller, eenvoudiger en foutloos, meldt de verzekeraar. Daarnaast moeten de kosten omlaag om concurrerend te blijven.

Om dat te bereiken gaat Klaverblad de organisatie en processen anders inrichten. Aanvragen en claims zullen waar mogelijk automatisch worden afgehandeld. De nieuwe systemen van Klaverblad moeten ervoor zorgen dat vanaf 2019 flinke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren. Peter Paul Barth, algemeen directeur: “We willen een toekomstbestendige verzekeraar zijn met focus op klanten en een gezonde groei”.

Verliezen op schadeverzekeringen
Verzekeraar Klaverblad leidt al geruime tijd verliezen op haar schadeverzekeringen. In het jaarverslag over 2017 meldt de directie: “Dit is op lange termijn niet houdbaar en moet veranderen.”

De reorganisatie heeft belangrijke gevolgen voor het aantal medewerkers bij Klaverblad. De directie verwacht dat in 2019 en 2020 ongeveer 25% van de bijna 400 arbeidsplaatsen zal komen te vervallen. Voor deze medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld. Afgelopen vrijdag is het personeel geïnformeerd over de strategie voor de komende jaren.

Peter Paul Barth: “Het is geen fijne boodschap om te brengen. Veel medewerkers werken al heel lang bij Klaverblad en gaan nu een onzekere tijd tegemoet. Het is echter noodzakelijk voor Klaverblad om ook in de toekomst te kunnen voortbestaan als zelfstandige verzekeraar”.

Bron: Klaverblad

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES