ASR is met nieuwe bestuursstructuur klaar voor mogelijke overnames

ASR hervat inkoop eigen aandelen

ASR wijzigt per 1 februari 2019 de bestuursstructuur. De verzekeraar acht dit nodig voor ‘de volgende stap in de uitvoering van de onlangs bekendgemaakte aangescherpte strategie en doelstellingen’, aldus een persbericht. Daaronder valt de mogelijkheid om slagvaardiger op te kunnen treden bij mogelijke toekomstige overnames.

Per 1 februari bestaat de Raad van Bestuur van ASR uit drie leden: de CEO, de CFO en een nog te benoemen derde lid. Daarnaast wordt er een Business Executive Committee (BEC) in het leven geroepen. Dat bestaat uit de leden van de Raad van Bestuur, de Chief Risk Officer (CRO) en senior managers die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen: dit zijn Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), AOV & Zorg, Schade, Hypotheken, Pensioenen, Vermogensbeheer en Innovatie & Digitaal.

Met de inrichting van het Business Executive Committee wil ASR een directere betrokkenheid bereiken van de senior managers van de productlijnen bij de verdere versterking van de innovatiekracht van het bedrijf. Bovendien kan ASR zo slagvaardig optreden bij mogelijke toekomstige overnames. De eerdergenoemde Chief Risk Officer rapporteert daarnaast aan de CEO en heeft een ‘escalatiemogelijkheid’ richting Raad van Commissarissen.

Als gevolg van de wijziging komen de bestaande Chief Operating Officer-posities (COO) te vervallen en gaan Karin Bergstein en Michel Verwoest in goed overleg a.s.r. verlaten.

Kick van der Pol, voorzitter Raad van Commissarissen: “ASR staat er goed voor. We hebben in 2016 een succesvolle IPO (initial public offering, red.) gedaan, we zijn financieel gezond, we hebben sterke marktposities, worden goed gewaardeerd door onze klanten en krijgen steeds meer waardering voor de rol die wij in de samenleving innemen. We hebben de afgelopen jaren een continue dialoog gevoerd over de strategische koers van het bedrijf en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat, om ook in de verdere toekomst succesvol te blijven in de uitvoering van onze strategie en het behalen van onze doelstellingen, de bestuursstructuur van ASR aangepast moet worden. De uitkomst is dat we de samenstelling en grootte van de RvB wijzigen en een BEC introduceren. Als gevolg hiervan vervallen de COO-functies en is in goed overleg met Karin Bergstein en Michel Verwoest besloten dat zij hun carrière buiten ASR voortzetten.”

Bron: ASR

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES