Kenjehypotheek.nl: het juiste antwoord op multichannel

De adviseur hoeft geen voor hem en de klant kostbare tijd te verliezen aan het geven van basisinformatie, maar kan zich concentreren op de eigenlijke adviestaak

Kenjehypotheek.nl is een onafhankelijk platform waarop betrouwbare en objectieve informatie over hypotheken makkelijk en laagdrempelig vindbaar is voor alle consumenten. Kenjehypotheek levert primair informatie over wonen en financieren. De informatie is verfrissend, betrouwbaar en objectief.

De website is een gezamenlijk initiatief van Obvion Hypotheken, Aegon, De Hypotheekshop, Vereniging Eigen Huis en Dukers & Baelemans.

Deze organisaties geven consumenten op maatschappelijk verantwoorde wijze ongekleurde informatie en eerlijke, transparante voorlichting over de financiering van de eigen woning in het algemeen en hypotheken in het bijzonder.

Voor hypotheekadviseurs moet Ken je Hypotheek de belangrijkste bron worden waar zij klanten voor of na een adviesgesprek naar toe kunnen verwijzen. Klanten kunnen zich voorbereiden op een adviesgesprek door belangrijke basisinformatie vooraf op Ken je Hypotheek op te zoeken of om na een adviesgesprek de besproken punten terug te lezen en aan anderen over te brengen. Informatie over alles wat met hypotheken te maken heeft is op Kenjehypotheek.nl eenvoudig en snel te vinden en wordt op aansprekende wijze gepresenteerd.

Dit gebeurt onder meer in de vorm van de websoap “Home Sweet Home” waarin life-events en de betekenis ervan voor de financiering van de eigen woning en hypotheken centraal staan. In de webserie worden dagelijkse situaties getoond waarin kijkers zich herkennen. De eerste enige echte webserie van Nederland kent een topcast. De rollen worden gespeeld door o.a. Isa Hoes, Medina Schuurman en Chiem van Houweningen sr.

De website geeft ook duidelijk aan wat Kenjehypotheek niet is:

“Ken je Hypotheek heeft geen commerciële functie of doelstelling. Consumenten kunnen op de website geen hypotheek, verzekering of andere financiële producten kopen of afsluiten. Ken je Hypotheek is ook geen ‘lead-generator’ voor deelnemende organisaties. Bezoekers worden niet doorverwezen of doorgelinkt naar geldverstrekkers of hypotheekadviseurs.

De website is niet ingericht om consumenten antwoorden te geven op individuele vragen of om te adviseren en te bemiddelen bij betalings- en andere problemen met een geldverstrekker. Ken je Hypotheek geeft dan ook geen individuele hypotheekadviezen. Voor al deze zaken moet een consument altijd naar erkend hypotheekadviseur of een bank.”

GEEN REACTIES