Jumba laat hypotheekadviseur je woning verkopen

Jumba laat hypotheekadviseur je woning verkopen

Woningplatform jumba.nl wil het woningverkopers gemakkelijker maken hun woning te verkopen door ze hun woning via de hypotheekadviseur op jumba te laten plaatsen. Jumba wil hiermee de woningmarkt eenvoudiger, eerlijker en transparanter maken. Via Jumba kunnen huizenbezitters hun woning zelf, of met een beetje hulp, verkopen.

Stress verminderen

Het is nu al mogelijk zelf de eigen woning te koop te zetten op het platform. Sommige mensen hebben hier echter liever ondersteuning bij. Een verhuizing levert veel stress op en volgens Jumba is het dan prettig om zo veel mogelijk zaken met slechts één persoon te kunnen regelen. “In deze stressvolle periode is het fijn om één vertrouwenspersoon te hebben die alles voor je regelt: van het regelen van de financiering tot aan het verkopen van het huis. Jumba maakt dit mogelijk door de wereld van financieel advies en vastgoed dichter bij elkaar te brengen. Zo wordt het verkopen van een woning nog makkelijker”, zegt Sander van der Aa, co-founder van Jumba.

Als mensen bij de hypotheekadviseur zijn om hun mogelijkheden voor de financiering van een woning te bespreken, kan de adviseur meteen een indicatie van de woningwaarde opvragen en de woning te koop zetten. Dit kan de klant ook zelf thuis doen, maar als enige ondersteuning gewenst is, kan de koppeling tussen Jumba en tools van de hypotheekadviseur extra gemak opleveren. Voor de hypotheekadviseur betekent dit dat hij zijn klant beter van dienst kan zijn. “Door de koppeling met tools als Pokket en iSalu krijgt de adviseur extra gereedschap in handen om zijn klant nog beter te adviseren en te helpen bij zijn verhuiswens”, aldus Van der Aa.

Doe-het-zelf-makelaar

In principe is Jumba een platform voor mensen die hun woning zelf willen verkopen, zonder een makelaar in te huren. Ze kunnen daar echter wel enkele extra diensten bij afnemen, zoals het laten maken van foto’s of het inmeten van de woning. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een expert van Jumba. Dan is er dus naast de hypotheekadviseur alsnog een tweede persoon nodig, namelijk iemand die verstand heeft van het verkopen van woningen.

Transparantie

De laatste tijd is het gebrek aan transparantie bij de verkoop van woningen regelmatig in het nieuws. Daarom deed de minister van Binnenlandse Zaken eind vorig jaar een oproep aan de makelaars om een biedlogboek in te voeren. Hiermee zou achteraf het biedproces gecontroleerd kunnen worden zodat kopers duidelijkheid krijgen over hoe het proces verlopen is. Jumba heeft hier gehoor aan gegeven door geïnteresseerden al tijdens het bieden inzicht te geven in biedingen van andere potentiële kopers. Verkopers hoeven dan alleen nog maar achterover te leunen en te wachten tot een acceptabel bod gedaan wordt. Van onderhandelen zou geen sprake meer zijn.

Bron: jumba.nl

GEEN REACTIES