Jan-Huug Lobregt Actuaris van het jaar 2022

Jan-Huug Lobregt Actuaris van het jaar 2022

Op de Dag van de Actuaris, 6 oktober 2022, is Jan-Huug Lobregt uitgeroepen tot Actuaris van het jaar 2022. De jury heeft voor hem gekozen omdat zij in hem een enorme inspiratiebron zien voor de beroepsgroep die zichtbaar is binnen en buiten het werkveld.

De jury, onder leiding van Ronald Latenstein, heeft een keuze gemaakt uit drie kandidaten: Angela van Heerwaarden (Programmadirecteur AEMAS/APC UvA), Wilbert Ouburg (CRO Nationale-Nederlanden Leven & Pensioen) en Jan-Huug Lobregt (Partner en Practice leader bij PwC’s EMEA Risk Modelling Services). Genomineerde actuarissen hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en/of toepassing van het actuariaat of het financieel risk management, met substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie.

De jury zegt over Lobregt dat hij authentiek is, stelling durft te nemen en dat met passie en humor brengt. Zo weet hij mensen te raken en belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. “Hij stimuleert actuarissen hun kennis en expertise in te zetten voor de maatschappelijke thema’s die nu leven. Met succes heeft hij daar invulling aan gegeven door het werkveld te verbreden onder andere richting klimaatmodellering en health analytics”, aldus de jury.

Talent van het jaar

Naast de verkiezing van de Actuaris van het jaar wordt op de Dag van de actuaris ook het Actuarieel Talent van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Melissa van Wingerden geworden. “Zij wist haar masteronderzoek naar de vraag hoe je de individuele risicohouding van deelnemers kunt verenigen in een collectief beleggingsbeleid, succesvol te implementeren bij een aantal pensioenfondsen”, zegt de jury.

GEEN REACTIES