Interpolis lanceert spaaractie om mobielgebruik tijdens rijden terug te dringen

Interpolis lanceert spaaractie om mobielgebruik tijdens rijden terug te dringen
© Pixabay

Interpolis start een actie om het mobielgebruik op de weg terug te dringen. De verzekeraar introduceert een spaarsysteem dat voor elke 100 kilometer die een automobilist mobielvrij rijdt, 1 euro in een collectieve spaarspot stopt. De spaarpot groeit jaarlijks tot maximaal 250.000 euro. Het spaarsysteem is bedoeld voor automobilisten die gebruikmaken van de AutoModus app van Interpolis, die automobilisten helpt hun telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden. De app is inmiddels 145.000 keer gedownload.

Het spaargeld wordt besteed aan initiatieven die bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid. Deelnemers kunnen suggesties doen voor initiatieven die in aanmerking komen voor een donatie uit de spaarpot. Een onafhankelijke jury selecteert welke initiatieven in aanmerking kunnen komen; de uiteindelijke stem is aan de AutoModus appgebruikers.

Interpolis haalt eerder onderzoek aan waaruit blijkt dat 62% van de automobilisten achter het stuur bezig is met hun mobiele telefoon. Een Amerikaanse studie laat zien dat in 68% van de ongelukken afleiding een rol speelt, de telefoon is daarbij een van de belangrijkste oorzaken. Interpolis heeft de ambitie om het aantal verkeersongevallen per 2020 met 25% te verminderen.

Bron: Interpolis

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

 

GEEN REACTIES