Intermediair waardeert Monuta en DELA het meest

Intermediair waardeert Monuta en DELA het meest
© Pixabay

Uitvaartverzekeraars Monuta en DELA worden het best gewaardeerd door intermediairs. Dat meldt onderzoeksbureau GfK na het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek onder intermediairs, dat dit jaar voor de derde keer werd uitgevoerd.

Uit het GfK TOF Tracker onderzoek blijkt dat uitvaartverzekeringen de afgelopen jaren steeds vaker direct via de verzekeraar worden afgesloten. Toch wordt nog altijd een kwart van de nieuwe productie via het intermediaire kanaal afgezet. Binnen dit kanaal is veel concurrentie en een goede relatie met het intermediair is essentieel om succesvol te kunnen zijn.

Het intermediair is over het algemeen tevreden over de dienstverlening van de uitvaartverzekeraars, getuige ook het gemiddelde rapportcijfer van 7,7. Van de uitvaartverzekeraars die het meeste samenwerken met het intermediair zijn Monuta en DELA het best in staat om op de behoeftes van het intermediair in te spelen. Zij scoren een rapportcijfer 8,0. In de vorige meting lag het rapportcijfer van DELA nog op 7,7.

Intermediairs zijn het meest tevreden zijn over het Accountmanagement en de Binnendienst. Ook de aspecten Productaanbod, Administratieve proces en Digitale ondersteuning worden goed gewaardeerd. Vergeleken met een jaar geleden worden bijna alle onderliggende aspecten beter beoordeeld.

Verbetering is er mogelijk op het gebied van Digitale ondersteuning, met name de kwaliteit van trainingen en workshops: minder dan 40% van de intermediairs is hier tevreden over.

Bron: GfK

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES