Heuts Assurantiën groeit en wijzigt naam

Heuts Assurantiën groeit en wijzigt naam

Heuts Assurantiën is een locatie rijker na de overname van OPS Advies Verzekeringen en Parkstad Assuradeuren. Behalve in Nuth, Landgraaf en Born is het adviesbedrijf nu ook te vinden in Brunssum. Daarnaast voert Heuts Assurantiën voortaan de naam zekerheuts.

De reden voor de naamswijziging is volgens algemeen directeur Patrick Heuts het feit dat de oude naam de lading niet meer dekt. “Bovendien zegt de term ‘assurantiën’ jongeren weinig. Tijd voor een meer eigentijdse naam dus. De nieuwe naam ‘zekerheuts’ staat voor zekerheid en het gegeven dat ‘het goed geregeld is’. Niet alleen op het gebied van verzekeringen, maar ook voor alle overige financiële aspecten, zoals hypotheken, pensioenen en bancaire zaken. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuw logo en bijbehorende nieuwe huisstijl.”

Consoliderende markt
Groei door synergie is wat Heuts nastreeft en wat zij in de huidige consoliderende markt noodzakelijk acht voor een toekomstbestendig bestaan. Het bedrijf is met 55 medewerkers en 4 vestigingen nu een van de leidende assurantiebedrijven in Limburg.

In het ruim veertigjarig bestaan van het familiebedrijf heeft de langetermijnvisie altijd voorop gestaan. Volgens de directie, die naast de broers Patrick en Ron Heuts recent is uitgebreid met directeur volmachten Johan van Gaalen, is dit in de huidige tijd niet vanzelfsprekend. “Ónze overnames zijn nadrukkelijk bedoeld om onze relaties ook op de lange termijn zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Kostenbesparingen door schaalgrootte gebruiken wij om gerichte investeringen te kunnen doen.”

Stond zekerheuts twee jaar geleden nog op een 74e plek in de Top 100 van grootste intermediairbedrijven, met de overname van OPS en diens volmachtbedrijf Parkstad Assuradeuren acht de directie het aannemelijk dat het bedrijf dit jaar rond een 55e plek uitkomt. Patrick Heuts: “Van 4,6 miljoen kantooromzet in 2018 groeien wij in 2020 naar bijna 7 miljoen. De volmachtpremie zal dit jaar ongeveer 18 miljoen bedragen. Wij zijn actief op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Bancaire diensten bieden wij aan in onze vestigingen in Brunssum en Born via een RegioBank-agentschap.”

OPS
Twee van de drie voormalige eigenaren van OPS Advies Verzekeringen, Jack van Oppen en Rody Simons, zetten de bestaande makelaardij in Brunssum voort, waarmee zekerheuts een innige samenwerking aangaat. Voormalig volmachtdirecteur Leo Pelzer is, net als de andere 14 medewerkers, bij zekerheuts in dienst getreden.

GEEN REACTIES