Hanneke Hartman: van AFM naar Adfiz

Wilbert Schellens verlaat Adfiz per 1 april. Hanneke Hartman wordt de nieuwe algemeen directeur en neemt ook de portefeuille van Niels Mourits over.

Mourits wordt directeur van het opleidingsinstituut van Adfiz. Schellens heeft eind 2010 te kennen gegeven in 2011 een volgende stap in zijn carrière te willen zetten en verlaat Adfiz per 1 april. “Nu de implementatie van de fusie is afgerond en er een krachtige nieuwe brancheorganisatie is ontstaan voelt dit na mijn jaren bij NBVA en Adfiz als een min of meer natuurlijk moment om een nieuwe stap te zetten. Er ligt een stevig fundament voor een verdere uitbouw van Adfiz. De volgende fase laat ik vol vertrouwen aan mijn opvolger” aldus Schellens, die zich de komende periode rustig gaat oriënteren op zijn volgende carrière stap.

Drs. Hanneke Hartman (57) was vanaf 2005 werkzaam bij de AFM waarvan de laatste twee jaar als Manager Toezichtsgroepen Financiële Dienstverlening. Daarvoor was zij gedurende 12 jaar zelfstandig organisatieadviseur en een aantal jaren accountmanager zakelijke relaties bij ING Bank. Hartman: “Door mijn werk bij de AFM ben ik nog meer dan voorheen overtuigd van de noodzaak van onafhankelijk advies voor de consument. Het is uitermate belangrijk dat de positie van de onafhankelijk adviseur wordt verstevigd en uitgebouwd. Met mijn overstap naar Adfiz kan ik hieraan heel gericht bijdragen. Adfiz en haar voorgangers ken ik al jaren. Deze organisatie is onmisbaar en waardevol voor de belangenbehartiging van het financieel intermediair. Ik ben overtuigd van de visie van Adfiz. Deze goed ten uitvoer brengen, dat is een uitdaging. De klant én het intermediair zullen er beter van worden.”

GEEN REACTIES