Grote verschuivingen in marktaandelen hypotheekmarkt

IG&H constateert verschuivingen in marktaandelen van maar liefst ruim 6%. Grote winnaar: Florius; grote verliezer: Rabobank.

De absolute stijging is het grootst bij ABN AMRO, die in een jaar tijd maar liefst 6,6% marktaandeel heeft gewonnen en haar marktaandeel in een jaar tijd bijna heeft verdubbeld.

De relatieve stijging is het grootst bij Florius, die bijna 5% marktaandeel heeft gewonnen in een jaar en daarmee haar marktaandeel bijna heeft verdrievoudigd. Deze groei in het marktaandeel is het gevolg van een succesvolle renteactie rondom het eerste lustrum van Florius. (Op 19 maart 2012 bestond Florius precies 5 jaar).

Ook Obvion (+2,7%) en Argenta spaarbank (+2%) stijgen flink. Obvion dankt haar opmars niet aan een renteactie (zoals vermeld in de vorige update) maar aan andere factoren, in het bijzonder aan de compact hypotheek. Argenta spaarbank lijkt door introductie van online spaarrekening in Nederland haar funding voor komende periode uit te breiden.

Rabobank heeft absoluut het meeste marktaandeel verloren (-6,3%), maar meest opvallende daler is SNS bank, die maar liefst 75% van haar marktaandeel heeft verloren.

GEEN REACTIES