Grote verschillen total loss dekking autoverzekering tweedehands auto

© Pixabay

De voorwaarden en dekkingen van de aanschafwaarderegelingen bij autoverzekeringen verschillen sterk van elkaar, concludeert MoneyView na onderzoek.

Zo is bijvoorbeeld de ouderdom van de auto van belang. Van de 65 beperkt casco producten bieden er 32 een aanschafwaarderegeling. Daarvan hanteren 23 producten een maximale ouderdom hanteren variërend van 3 t/m 18 jaar. De overige negen producten hanteren geen ouderdomsgrenzen.

Ook maakt het uit waar de auto gekocht is. Wil iemand een volledig casco dekking en is de auto aangeschaft bij een officiële (merk)dealer, dan bieden 46 van de 77 onderzochte producten een aanschafwaarderegeling. Komt de auto bij een particulier vandaan, dan zijn dat nog maar 21 verzekeringen die deze regeling kennen.

Verder heeft MoneyView de jaarlijkse ProductRating opgesteld, voor de dekkingen volledig casco (VC), beperkt casco (BC) en wettelijke aansprakelijkheid (WA). Ten behoeve hiervan maakte MoneyView ruim 14 miljoen berekeningen met 169 verschillende producten en zijn de voorwaarden geanalyseerd van in totaal 209 verzekeringen.

• Volledig casco Volledig casco: de vijf sterren voor prijs zijn voor HEMA (Autoverzekering), InShared (Autoverzekering) en Univé (Budget).
De vijf sterren voor voorwaarden gaan naar Aegon (Autoverzekering Royaal), AllSecur (Autoverzekering) en ANWB AllSecur ANWB (Autoverzekering).

• Beperkt casco: de vijf sterren voor prijs zijn voor HEMA, Inshared Inshared Inshared en Nederlanden van nu.
De vijf sterren voor voorwaarden zijn toegekend aan ABN AMRO, AllSecur en Centraal Beheer Achmea.

• Wettelijke aansprakelijkheid: vijf sterren voor prijs gaan naar Nederlanden van Nu, SNS en United Insurance.
De vijf sterren voor voorwaarden zijn voor AllSecur, Centraal Beheer Achmea en United Insurance.

(MoneyView)

GEEN REACTIES