Gezinnen claimen twee keer zo vaak brandschade

Gezinnen claimen twee keer zo vaak brandschade
© Pixabay

Verzekerden tussen de 38 en 56 jaar, die vaak een gezin hebben, dienen gemiddeld twee keer zo vaak een brandclaim in bij hun inboedel- en opstalverzekering als andere leeftijdsgroepen. Daarnaast blijkt het totaal aantal brandclaims van verzekerden op hun particuliere polis in 2017 met zeven procent gedaald.

Dat staat in de Risicomonitor Woningbranden, die het Verbond van Verzekeraars samen met Brandweer Nederland heeft opgesteld. Er werden vorig jaar 95.964 claims op de inboedel- en opstalverzekering geteld waarbij brand de oorzaak was. Als verklaring voor de daling van het aantal claims wordt aangegeven dat grote pieken in het melden van schade door bijvoorbeeld storm en onweer zijn uitgebleven. Het totaal aantal brandclaims is overigens al sinds 2013 aan het dalen.

Meeste claims uit Overijssel
In bijna alle provincies is het aantal brandclaims gedaald ten opzichte van 2016. Oost-Nederland, met Overijssel (22,1 claims per 1.000 huishoudens) en Drenthe (17,7), blijft koploper in brandclaims. De grootste daling werd genoteerd in Limburg. Daar werden 19,2 procent minder claims ingediend op de inboedel- en opstalverzekering met brand als oorzaak. In Zeeland werd het minst geclaimd (8,1 claims per 1.000 huishoudens), daarna volgen Flevoland en Friesland (beide 8,7).

Bron: Verbond van Verzekeraars

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES