Gerard van Olphen snel weer weg bij Vivat

Nog geen twee maanden na zijn aanstelling bij Vivat Verzekeringen, stapt Gerard van Olphen al weer op. Het is dit jaar al de tweede directievoorzitter die erg snel bij de verzekeraar vertrekt.

Vivat werd in juli overgenomen het Chinese Anbang. Daarvoor was het bedrijf in handen van de Nederlandse staat. Tijdens het verkoopproces legde Marcel van der Meulen, de toenmalige directievoorzitter van Reaal, zijn functie onverwacht neer. Van der Meulen was net zes maanden in functie.

Na de afronding van de verkoop van Vivat aan Anbang stapte Van Olphen op 26 juli over van SNS Reaal naar Vivat. Het was de bedoeling dat hij ook de verdere uitbouw van Anbang in Europa zou gaan leiden. In een interview met het FD noemde hij ASR een mogelijke overnamekandidaat.

De reden waarom Van Olphen zo snel opstapt, maakte Vivat niet bekend. De verzekeraar moet nog op zoek naar een definitieve opvolger voor Van Olphen. Tot die tijd neemt operationeel directeur Albert Bakker de zaken waar. Hij wordt daarbij ondersteund door gedelegeerd commissaris Jan Nooitgedagt.

GEEN REACTIES