FVP verwacht meer specialisatie in vermogensplanning

FVP verwacht meer specialisatie in vermogensplanning
© Pixabay

De Federatie van Vermogens Planners verwacht dat in de komende periode meer financieel adviseurs zich gaan specialiseren op het gebied van vermogensplanning.

Interim-voorzitter Ruan de Haas: “De samenleving verandert snel. Van consumenten wordt op steeds meer gebieden verwacht dat zij hun eigen verantwoordelijkheid nemen om ook op langere termijn aan hun financiële wensen en verplichtingen te kunnen voldoen. Vermogensplanning wordt in Nederland vaak geassocieerd met een dienst voor alleen de zeer welgestelden en het beheren van grote vermogens. Dat doen onze leden. Maar ook, en in groeiende mate, staan wij vooral voor het integraal begeleiden en adviseren van de klant, het gezin en/of bedrijf. Beleggen is hierbij een zéér belangrijke factor en een continu proces, hetgeen voor onze leden dagelijks werk is.”

“Wij merken,” aldus Ruan de Haas, “dat veel adviseurs in Nederland te weinig aandacht schenken aan de te behalen doelen en wensen van de klant. Vaak blijft het beleggingsaspect binnen een integraal advies en de menselijke factor onderbelicht. Wij hopen dat adviseurs in Nederland meer tijd kunnen vinden voor meer integrale en menselijke advisering. Vermogensbegeleiding neemt in waarde toe indien dit verder gaat dan alleen het zoeken naar een fiscaal optimum en het beperken tot verzekeringen en inzetten van mixfondsen. Kijken wij naar de Angelsaksische landen, dan verwachten wij dat ook in Nederland een deel van de financieel adviseurs zich gaat specialiseren op het gebied van vermogensplanning.”

Professionalisering secretariaat
Omdat het bestuur van de FVP verwacht dat het aantal verenigingsactiviteiten zal toenemen, is besloten het secretariaat te professionaliseren en onder te brengen bij bureau DFO.

Bron: FVP

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES