Fraude bij garages in Hongarije en Bulgarije

Bij kleine problemen worden uitgebreide reparaties berekend en goede onderdelen worden uit de auto gesloopt.

Mensen die met de auto op vakantie gaan naar Hongarije en Bulgarije moeten oppassen als ze hun auto daar naar de garage brengen. Volgens Allianz Global Assistance komen uit deze landen steeds meer meldingen binnen van garagefraude.

De garages in deze landen stellen bijvoorbeeld vast dat een auto uitgebreid gerepareerd moet worden terwijl er eigenlijk maar een klein probleem met de auto is. Daarnaast zijn er meldingen binnen gekomen dat monteurs goed onderdelen tijdens een reparatie uit de auto stelen. Zo werden bij een automobilist die zijn auto naar de garage bracht om een band te laten verwisselen de andere banden ook verwisseld voor oude versleten banden. De goede oude banden hield de garage. Volgens Allianz Global Assistance zijn er dit jaar opvallend meer meldingen uit deze landen gekomen over garagefraude.

Allianz raad automobilisten in Hongarije en Bulgarije bij pech zoveel mogelijk bij hun auto te blijven wanneer ze deze naar de garage brengen. Daarnaast is het goed om zoveel mogelijk foto’s te maken, zodat er aangifte gedaan kan worden bij de politie wanneer er iets verdwenen is. In Hongarije en Bulgarije bestaat volgens Allianz ook geen organisatie zoals wij hier de Nederlandse branchevereniging BOVAG kennen. Garages hebben daardoor geen duidelijk keurmerk. Automobilisten worden door hun verzekeraar vaak naar de dichtstbijzijnde garage gestuurd als zij pech hebben en daardoor is het moeilijk te onderscheiden welke garages betrouwbaar zijn en welke niet.

GEEN REACTIES