Forse stijging in gebruik smartphone bij afsluiten autoverzekering

Forse stijging in gebruik smartphone bij afsluiten autoverzekering
© Pixabay

Het aantal mensen dat de smartphone gebruikt voor het afsluiten van een autoverzekering is in de afgelopen twee jaar met 56 procent gestegen. In de eerste zes maanden van 2018 werd ruim een derde van de autoverzekeringen afgesloten met het mobieltje. Het mobiel afsluiten van een autoverzekering is het populairst onder jongeren. Dat blijkt uit cijfers van Independer over het eerste half jaar van 2018, in vergelijking met dezelfde periode van 2016.

Van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar sloot 47,5 procent een autoverzekering af met zijn mobiele telefoon in de eerste helft van 2018. Deze groep wordt met 40,1 procent gevolgd door mensen in de leeftijdsgroep van 25-34 jaar. De groep ouderen is het kleinst, maar is bezig met een inhaalslag. In twee jaar tijd is het aantal 65 plussers dat mobiel een autoverzekering afsloot bijna verdriedubbeld.

Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer, ziet in deze cijfers bevestigd dat digitalisering ertoe leidt dat consumenten steeds meer zelf kunnen doen: “Met de komst van internet werd het mogelijk om verzekeringen zelf online te vergelijken en af te sluiten. Eerst nog thuis op de computer en nu met je smartphone, waar je je ook bevindt. Consumenten staan hier positief tegenover, zo blijkt uit de cijfers.

Online hypotheekadvies
Independer wil op deze trend voortbouwen en ontwikkelt innovatieve online tools waarmee ze consumenten wil helpen om inzicht te krijgen en zelf beslissingen te nemen. Zo komt er een pensioentool en aanbod van online hypotheekadvies. De Ruiter: “Wie weet is het over een paar jaar heel normaal dat je je hypotheek regelt met je smartphone.”

Bron: Independer

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES