Execution only hypotheek van Centraal Beheer is er nu ook voor doorstromers

Execution only hypotheek van Centraal Beheer is er nu ook voor doorstromers
© Pixabay

Centraal Beheer breidt haar Thuis Hypotheek Online uit. Naast starters kan nu ook een beperkte groep doorstromers zonder advies online een hypotheek afsluiten.

Eind 2016 introduceerde Centraal Beheer de mogelijkheid voor starters om voor €495 zelf online een hypotheek af te sluiten. Om aan te sluiten op vernieuwing in de hypotheekmarkt, en op de toenemende behoefte van consumenten om financiële zaken zelf en online te regelen.

“Ook binnen de markt voor doorstromers hebben we keuzes gemaakt”, zegt Angela Eijlander, manager Hypotheken bij Centraal Beheer. “Niet alle doorstromers komen bij ons in aanmerking om online hun hypotheek af te sluiten. Zodra het maatwerk wordt, of er zijn oude of complexe hypotheekvormen in het spel, adviseren wij om advies in te winnen. Op verschillende plekken in de aanvraagstraat verwijzen wij dan ook door naar een adviseur.

“Om te weten of online aanvragen wel bij de klant past, toetsen we ook bij deze doelgroep of er voldoende hypotheekkennis is. Daarvoor hebben we een uitgebreidere Kennis- en Ervaringstoets voor starters. Niet geslaagd? Dan is online afsluiten geen optie.”

Adviseurs
Centraal Beheer zegt de klant te willen helpen in zijn hele proces: van huis zoeken tot het regelen van de hypotheek, samen met adviseurs. Dit proces vindt steeds meer online plaats. Eijlander: “De klant kan op elk moment kiezen om advies in te schakelen. Zo leveren wij leads voor adviseurs die bij ons zijn aangesloten. We werken samen als business partner: samen zorgen we voor een optimaal ingerichte klantreis. Ik zie dat breder dan de grenzen van onze eigen organisaties.”

Bron: Centraal Beheer

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES