Elfstedentocht wordt geldige annuleringsreden bij FBTO Reisverzekering

Elfstedentocht wordt geldige annuleringsreden bij FBTO Reisverzekering
© Pixabay

Het vriest net een paar dagen, maar in Friesland worden ze al zenuwachtig. FBTO laat weten dat het onlangs de module Annuleringsverzekering van de FBTO Reisverzekering heeft uitgebreid. Mochten de magische woorden: “It giet oan!” klinken, dan krijgen houders van een geldig startbewijs de annuleringskosten vergoed als tijdens hun vakantie de Tocht de tochten plaatsvindt.

De Friese verzekeraar ziet voldoende reden voor deze uitbreiding. Uit eigen onderzoek naar het Elfstedenvirus blijkt dat 37% van de verzekerden zegt van vakantie terug te komen als de Elfstedentocht er komt; 43% annuleert om deze reden zijn geboekte reis; 30% boekt sowieso geen vakantie in de wintermaanden.

Voorwaarde voor vergoeding is wel dat de schaatsliefhebber de module Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van zijn vakantie heeft aangezet.

Overigens is FBTO niet de eerste verzekering waarbij de Elfstedentocht als annuleringsreden kan worden opgevoerd. In het verleden heeft Lugt Sobbe & Co Verzekeringen (in 2007 overgenomen door Delta Lloyd) een Elfstedenpolis aangeboden; bij de Europeesche (ASR) en ANWB/Unigarant Verzekeringen gold de tocht begin dit decennium als annuleringsreden. Mocht het echt winter worden dan zal Unigarant dit onderwerp zeker op de agenda zetten, aldus een woordvoerder.

Bron: FBTO

GEEN REACTIES