Eerste 25 Keurmerkverzekeraars

De Stichting toetsing verzekeraars heeft aan 25 maatschappijen het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) uitgereikt. En wel aan:

ABN Amro Verzekeringen – Allianz Levensverzekering – ARAG Rechtsbijstand – Avéro Achmea – Centraal Beheer Achmea – Chubb – CZ Groep Zorgverzekeraar – DAS – De Nationale (Nationaal Spaarfonds van Delta Lloyd) – Delta Lloyd Verzekeringen – DVZ Zorgverzekeringen – Facultatieve Verzekeringen – FBTO – Generali – Interpolis – IZIO – London Verzekeringen – Nationale-Nederlanden Particulieren – OHRA – Onderlinge ´s-Gravenhage – Proteq – Reaal Verzekeringen – VVAA – Zilveren Kruis Achmea – ZLM VerzekeringenHet keurmerk wordt uitgegeven door een onafhankelijke stichting: de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Stv verleent het keurmerk aan verzekeraars die voldoen aan de kwaliteitsnormen die het bestuur van Stv heeft vastgesteld.

De keurmerknormen zijn samen te vatten in vijf thema&acutes:

  • Voor de klant begrijpelijke en heldere informatie
  • Zorgvuldige en voortvarende dienstverlening
  • Goede bereikbaarheid
  • Klanttevredenheid
  • Kwaliteitsbeleid en kwaliteitsmanagement

Reactie Verbond

Het Verbond van Verzekeraars vindt dat het keurmerk naadloos aansluit bij de beweging van de verzekeringsbranche om de positie van de consument te versterken. "Dankzij de inspanningen van de onafhankelijke Stichting toetsing verzekeraars zijn de gecertificeerde verzekeraars beoordeeld op onderwerpen als voorlichting, bereikbaarheid en klanttevredenheid. De stichting zal ook zorgen dat de keurmerkdragers zich continu blijven verbeteren op dat vlak."

Het keurmerk is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. "Het Verbond hoopt dat dit keurmerk niet alleen een belangrijk instrument is voor de klant, maar ook een aanmoediging vormt voor andere verzekeraars om in de toekomst in aanmerking te komen voor het keurmerk."

GEEN REACTIES