25% weet niet hoeveel wordt uitgegeven aan verzekeringen

Bijna 25% van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel euro ze per maand aan verzekeringen uitgeeft. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 respondenten van Multiscope.

Uit het onderzoek is gebleken dat vooral vrouwen een verminderd inzicht hebben in wat ze besteden. Een groot deel van de Nederlanders (55,9%) geeft maximaal 200 euro uit aan verzekeringen, 1,9% zegt meer dan 500 euro per maand kwijt te zijn aan premies. Het minst wordt uitgegeven door de bewoners van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (minder dan 100 euro per maand). Ook is er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen dubbel zo vaak niet weten hoeveel ze uitgeven aan verzekeringen dan mannen. Wel denken bijna alle Nederlanders te weten waarvoor ze verzekerd zijn: 9 op de 10 zegt redelijk tot goed bekend te zijn met hun polisvoorwaarden. Jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar lezen echter wel minder vaak (56,9%) hun polis, tegen 73,4% van de 55-plussers.

Ondanks dat de respondenten bekend zijn met de polisvoorwaarden blijkt dat zij toch vaak dubbel verzekerd zijn. Goed advies en duidelijkheid in kosten en voorwaarden zijn belangrijk om dubbele verzekeringen en overlappingen te voorkomen.

GEEN REACTIES