Dynamic Credit neemt hypotheekportefeuille Athora Netherlands over

Dynamic Credit neemt hypotheekportefeuille Athora Netherlands over

Dynamic Credit neemt de hypotheekportefeuille van Athora Netherlands over. De hypotheken, die overwegend onder het label Reaal zijn verstrekt, worden samengevoegd in twee nieuwe producten: de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek (voorheen Reaal Lekker Wonen) en de Dynamic Verantwoord Wonen Hypotheek (overige producten).

Voor de klanten blijven de voorwaarden van de hypotheekleningen hetzelfde. Voor de klanten met een spaarhypotheek blijft de spaarverzekering ongewijzigd bij Reaal lopen.

Dynamic Credit is een asset manager en hypotheekverstrekker met een totale hypotheekportefeuille van meer dan 10 miljard euro. Hypotheken worden onder meer verstrekt via de labels bijBouwe en Dynamic Verhuurhypotheek. Het bedrijf is onderdeel van BNP Paribas Asset Management.

Focus op pensioenvoorzieningen

Athora, moederbedrijf van Reaal, focust sinds enige jaren volledig op pensioenvoorzieningen. In 2020 stopte Reaal al met het actief verstrekken van nieuwe hypotheken. Met deze transactie beëindigt Reaal haar hypothekenbedrijf geheel.

Bart Remie, Chief Technology & Operations Officer bij Athora Netherlands: “We blijven als Athora Netherlands wel belegger in hypotheken van derden. Door de Reaal hypotheekportefeuille over te dragen aan een gespecialiseerde partij als Dynamic Credit, zijn we ervan verzekerd dat onze klanten ook op de lange termijn goed bediend zullen worden.”

Eigendom bij institutionele belegger

Dynamic Credit neemt de klantrelatie en zorgplicht van deze hypotheken over. Het economische eigendom is verworven door een institutionele belegger. Jasper Koops, Head of Portfolio Management Dynamic Credit: “Met deze transactie verbreedt Dynamic Credit haar rol als hypotheekverstrekker en master servicer en laten we zien niet alleen partner te zijn in het verstrekken van nieuwe hypotheken, maar ook aanbieder van oplossingen voor bestaande portefeuilles. Na twee jaar als master servicer voor deze portefeuille, zijn we verheugd om tevens de formele klantrelatie te kunnen overnemen.”

Bron: Dynamic Credit

GEEN REACTIES