Doorbeleggen na pensionering nu ook mogelijk bij Zwitserleven

Doorbeleggen na pensionering nu ook mogelijk bij Zwitserleven

Bij de opbouw van pensioen is het beleggen van het tot dan toe opgebouwde vermogen heel normaal. In de uitkeringsfase stopt het beleggen echter meestal en wordt het geld op een veilige plek weggezet. Om na pensionering toch nog door te beleggen, kan de gepensioneerde bij verschillende pensioenuitvoerders terecht. Vanaf nu kan dat ook bij Zwitserleven. Hierbij hoeft niet meteen het hele vermogen belegd te worden. Het is ook mogelijk een deel naar keuze te beleggen. Dit is uniek in de markt, zo zegt Zwitserleven.

Het nieuwe Zwitserleven Variabel Pensioen is bedoeld voor wie in een beschikbare premieregeling pensioen heeft opgebouwd via een werkgever en een deel van het opgebouwde kapitaal na de pensioendatum wil blijven beleggen. Dat mogen zowel deelnemers zijn van regelingen bij Zwitserleven als deelnemers met regelingen bij andere pensioenaanbieders.

Marcel Rozema, Director Retirement Solutions bij Zwitserleven: “Ons Variabel Pensioen is uniek in de Nederlandse markt wat betreft de flexibiliteit. De klant kan letterlijk elke verhouding kiezen tussen het vaste en het variabele gedeelte van de pensioenuitkering: van 1% tot 100% variabel, alles is mogelijk . Door veel keuze te bieden kan iedere klant een passende oplossing krijgen, vaak een combinatie tussen vast pensioen en doorbeleggen.”

Omdat het product zo flexibel is, is een onafhankelijke adviseur nodig om het product af te sluiten. Volgens Zwitserleven heeft de adviseur een duidelijke meerwaarde bij het afstemmen van de pensioenuitkering op de persoonlijke situatie van de klant en het bepalen hoeveel risico een klant kan en wil nemen.

Bron: Zwitserleven

GEEN REACTIES