DNB keurt overname VIVAT door Athora en NN goed

VIVAT gaat zich richten op pensioenen en fors inkrimpen

De overname van Vivat door Athora en Nationale Nederlanden is rond. Athora en Nationale Nederlanden hebben allebei de goedkeuring binnen van De Nederlandsche Bank. De afronding van de transactie wordt begin april verwacht.

Athora neemt Vivat in zijn geheel over van het Chinese Anbang en verkoopt daarna de schade- en inkomenstak door aan NN. De goedkeuring van vandaag volgt op eerdere toestemmingen, waaronder goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van VIVAT door Athora en van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van VIVAT Schade door NN. Daarnaast heeft de ondernemingsraad van VIVAT haar positief advies gegeven over de transactie en de overname van VIVAT Schade door NN.

Vivat kondigt direct de wijzigingen aan in de Raad van Bestuur. Xiao Wei (Charlene) Wu, Wendy de Ruiter-Lörx, Lan Tang en Jeroen Potjes zullen met ingang van de sluitingsdatum ontslag nemen. De Raad van Bestuur en de besturen van de verzekeringsdochters van VIVAT zullen dan bestaan uit: Tom Kliphuis, CEO (per 1 april), Yinhua Cao, financieel directeur, Angelo Sacca, Chief Strategy & Commercial Officer, Stefan Spohr, Chief Operating Officer, Annemarie Mijer-Nienhuis, Chief Risk Officer (van kracht op een datum na de sluitingsdatum).

GEEN REACTIES