Digitale AOV-vraagbaak voor ondernemers

Ondernemers en zelfstandigen (zzp-ers) die op zoek zijn naar onafhankelijke informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen de website www.verzekerenvoorzelfstandigen.nl raadplegen. De website is een gezamenlijk initiatief van het Verbond van Verzekeraars, de Kamer van Koophandel, het Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen.

De site biedt antwoord op vragen als: is het wel nodig om je te verzekeren, wat kost dat, waar moet je op letten, welke vorm past het best bij mij en wat te doen bij wijziging van de situatie? Uit eerder onderzoek bleek een grote informatiebehoefte onder startende ondernemers over het risico op arbeidsongeschiktheid. Ongeveer de helft van zelfstandige ondernemers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering gesloten.

De Sociaal Economische Raad (SER) adviseerde onlangs de toegankelijkheid van AOV verder te verbeteren, onder meer door actievere informatievoorziening en ook via verruiming van het zogeheten vangnet voor ondernemers die om medische redenen niet regulier zijn te verzekeren. De aanbevelingen van de SER worden door de leden van het Verbond gevolgd, bleek vorige maand uit een peiling onder de leden van het Verbond. Via de lancering van de website wordt nu ook de informatievoorziening verbeterd.

Voor algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond kwam het SER-advies niet als een verrassing, liet hij tijdens de lancering van de website weten. "Er leeft al langer de behoefte aan meer transparantie over de aov-markt. Goede informatie is essentieel voor een zelfstandige om tot een afgewogen keuze te komen."

Samen met de KvK, PZO, FNV zelfstandigen is in kaart gebracht aan welke informatie een zelfstandige behoefte heeft.

GEEN REACTIES