Delta Lloyd staat open voor overname door NN Group

Delta Lloyd heeft haar afwijzende houding ten opzichte van een overname door NN Group laten varen. Dat laat de verzekeraar woensdag weten.

NN Group deed begin oktober een bod op Delta Lloyd van €5,30 per aandeel. Delta Lloyd wees dit bod af als te laag. Maar na deze afwijzing hebben de directies van beide verzekeraars enkele keren met elkaar overlegd over een potentiële overnametransactie en de opinies over mogelijke kosten- en kapitaalbesparingen met elkaar gedeeld. Deze besprekingen duren nog voort, aldus Delta Lloyd.

Delta Lloyd schat de kostenvoordelen van een overname door NN Group op ongeveer €200 mln per jaar, bovenop de bestaande kostenbesparingsplannen van Delta Lloyd. Daarnaast zijn er volgens Delta Lloyd substantiële kapitaalvoordelen te behalen met een samengaan met NN Group en zijn er ook andere financiële voordelen, onder meer op het vlak van belastingen en herverzekering.

Verder laat Delta Lloyd weten dat de solvabiliteit per 30 september op 165% ligt, 8 procentpunt lager dan per eind juni dit jaar maar volgens de verzekeraar nog wel binnen de gewenste range. De premie-inkomsten voor schadeverzekeringen kwam over de eerste negen maanden zes procent hoger uit, op ruim €1,1 mrd, terwijl de combined ratio 6,6 procentpunt toenam naar 103,1% over deze periode. Wel lag de combined ratio in het derde kwartaal fors lager (ruim 97%) dan het tweede kwartaal, vanwege aanzienlijke storm- en regenschade in juni.

Delta Lloyd verwacht nog dit jaar een vergunning te krijgen voor de eigen APF. Dit zal volgens de verzekeraar leiden tot meer winstgevende premievolume.

Bron: Delta Lloyd

GEEN REACTIES