De Vereende helpt klanten bij terugkeer naar ‘gewone’ autoverzekeraar

De Vereende helpt klanten bij terugkeer naar 'gewone' autoverzekeraar
© Pixabay

Verzekeraar De Vereende biedt de komende maanden, in samenspraak met haar intermediairs, aan geselecteerde klanten het RijZeker-project aan. Doelstelling van het RijZeker-project is het rijgedrag van klanten zo te verbeteren dat zij hun autoverzekering weer bij een reguliere verzekeraar onder kunnen brengen.

Wanneer consumenten als gevolg van een te hoge schadefrequentie niet meer bij reguliere autoverzekeraars terecht kunnen, dan is de Vereende de laatste mogelijkheid om toch nog verzekerd door het leven te gaan. Uiteraard tegen een hogere premie en met een scherpe tussentijdse toetsing. Na aantoonbaar goed gedrag over meerdere jaren is de terugkeer naar een reguliere maatschappij met een passende premie vaak weer mogelijk. Om die terugkeer te bespoedigen, introduceert de Vereende nu het RijZeker-initiatief.

Rijvaardigheidstraining
Voor het RijZeker-project werkt de Vereende nauw samen met Fleet&DriverCare. Deelnemers aan het programma krijgen een app die het rijgedrag monitort tot hun beschikking. Aansluitend biedt de Vereende een uitgebreide rijvaardigheidstraining aan, waarbij bewustwording van het rijgedrag de rode draad van het programma is. Uitgangspunt is dat het programma tot aantoonbaar beter rijgedrag leidt, waardoor schadevrije jaren opgebouwd kunnen worden. Hierna is een overstap naar reguliere autoverzekeraars mogelijk.

De Vereende stimuleert op deze wijze het overstappen van bestaande klanten naar een andere verzekeraar, maar dat is volgens Ingrid Visscher, directievoorzitter, geen enkel probleem: “Sterker nog, het sluit aan bij een belangrijk uitgangspunt van de Vereende: we zijn er voor iedereen en alle zaken waar in de reguliere markt geen dekking voor te krijgen is. Als het met het rijgedrag van de klant zo goed gaat dat een reguliere verzekeraar weer dekking wil verlenen, eindigt onze rol.”

Vangnet en kraamkamer
De Vereende is door haar positie in de Nederlandse markt zowel vangnet als kraamkamer voor de gezamenlijke verzekeraars. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken. Daarnaast voert de Vereende de werkzaamheden uit van het Waarborgfonds Motorrijtuigen, NLBureau en het fonds Middelen Gemoedsbezwaarden. Bovendien voert de Vereende het management voor de Atoompool, de Milieupool en de Terrorismepool. Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat alle activiteiten onder 1 gemeenschappelijke naam gebracht werden.

Bron: De Vereende

GEEN REACTIES