De Goudse neemt Van Lanschot Chabot/Mandema & Partners over

De Goudse neemt Van Lanschot Chabot/Mandema & Partners over

De Goudse Verzekeringen en Van Lanschot Kempen hebben overeenstemming bereikt over de overname door De Goudse van een belang van 49% in Van Lanschot Chabot Mandema & Partners (VLCMP). De Goudse had al een belang van 51% in VLCMP en heeft na de transactie dus een belang van 100%.

VLCMP is intermediair op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance. De verkooptransactie zal Van Lanschot Kempen naar verwachting circa €15 miljoen bedragen, met mogelijk een beperkte earn-out in de eerste helft van 2020. De transactie is in lijn met het de huidige strategische focus van Van Lanschot Kempen op wealth management.

Voor De Goudse en VLCMP sluit de overname aan op de eigen strategie; het wordt nu eenvoudiger om de groeiambities van VLCMP te realiseren en zo de distributiekracht te vergroten.

VLCMP blijft onafhankelijk opereren
Geert Bouwmeester, directievoorzitter van De Goudse: “Van Lanschot Chabot/Mandema is voor ons een zelfstandige pijler binnen onze groep. Het bedrijf is al jaren een belangrijke strategische partner, met dienstverlening die aanvullend is op die van De Goudse en die is gericht op andere doelgroepen, zoals de mid-corporate markt en private insurance-relaties.

“Van Lanschot Chabot/Mandema is en blijft een onafhankelijk opererend bedrijf met een eigen governance structuur. En nog belangrijker: hun onafhankelijke dienstverlening blijft volledig gewaarborgd. Zij zetten bijvoorbeeld hun samenwerking met Van Lanschot Kempen op het gebied van dienstverlening voor private banking-klanten voort op hetzelfde hoge niveau.”

Groeistrategie
Lando te Molder, directievoorzitter VLCMP: “Wij hebben een duidelijke groeistrategie, gericht op schaal- en scopevoordelen. De Goudse onderschrijft onze strategie en heeft ook de intentie om ons te helpen die te realiseren wanneer zich kansen voordoen.”

Bron: De Goudse, Van Lanschot Kempen

GEEN REACTIES