Coöperatie DELA stopt samenwerking met intermediair

Coöperatie DELA stopt samenwerking met intermediair

Uitvaartverzekeringen van coöperatie DELA zijn straks niet meer af te sluiten via het intermediair. Met ingang van 15 september zet DELA volledig in op directe distributie. De coöperatie wil met deze stap haar banden met de markt versterken en haar dienstverlening verbreden.

Door rechtstreeks contact te hebben met de leden, hoopt het bedrijf meer inzicht te krijgen in hun specifieke behoeften en verwachtingen – in alle levensfasen. Bovendien is voor het intermediair met name het adviseren over de uitvaartverzekering vaak geen kernactiviteit, meldt de coöperatie in een persbericht.

Digitale oplossingen

Andere reden voor het stopzetten van de samenwerking met adviseurs is dat het bedrijf heeft geïnvesteerd in digitale oplossingen, waardoor leden makkelijker hun zaken zelf kunnen regelen. Ook daardoor is het intermediairkanaal een minder grote rol gaan spelen.

Naast de beëindiging van het afsluiten van nieuwe verzekeringen via het intermediairkanaal zal DELA de dienstverlening van bestaande verzekeringen overnemen.

“De samenwerking met het intermediairkanaal hebben wij de afgelopen vijftien jaar zeer gewaardeerd. We willen echter nog meer voor onze leden betekenen”, aldus algemeen directeur Edzo Doeve. “We willen daarom direct met onze leden communiceren, hun behoeften begrijpen en oplossingen op maat bieden. Deze aanpak verstevigt deze relatie, terwijl we tegelijkertijd efficiënter en effectiever opereren.”

Bron: DELA

 

 

 

 

GEEN REACTIES