Consumentenorganisaties starten petitie voor transparante kosten kapitaalverzekeringen

Consumentenorganisaties starten petitie voor transparante kosten kapitaalverzekeringen

Consumentenorganisaties zijn een burgerinitiatief gestart om kapitaalverzekeringen transparanter te maken. Het doel is een wetswijziging zodat consumenten voortaan volledig worden geïnformeerd over alle kosten in euro’s die gedurende de looptijd door verzekeraars op deze producten worden ingehouden.

Bij veel kapitaalverzekeringen zijn de kosten, zoals fondsbeheerkosten, voor de klant niet inzichtelijk. “Onaanvaardbaar en niet van deze tijd”, zegt Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim. “Bij financiële producten moet een consument precies kunnen zien wat er aan kosten wordt ingehouden. Alleen zo kun je een verantwoorde beslissing nemen of je een product koopt, behoudt of aanpast”.

ConsumentenClaim is samen met de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief gestart. De initiatiefnemers vinden dat bij financiële producten consumenten precies moeten kunnen zien wat er aan kosten wordt ingehouden. Alleen zo kunnen consumenten een verantwoorde beslissing nemen of ze de verzekering afsluiten, behouden of aanpassen. Om de wetswijziging op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig.

Bron: Consumentenbond

GEEN REACTIES