Communicatie wordt voor pensioenadviseurs steeds belangrijker

Communicatie wordt voor pensioenadviseurs steeds belangrijker
© Pixabay

Levensverzekeraar Scildon organiseerde samen met Gommer & Partners Pensioen Advocaten een drietal informatiebijeenkomsten voor pensioenadviseurs over de ontwikkelingen op het gebied van pensioen. Algemene conclusie na afloop: “Het belang van communicatie over pensioen zal in de komende tijd sterk toenemen. Pensioenadviseurs doen er verstandig aan zich hier goed op voor te bereiden.”

Veranderingen en onzekerheid
Het onderwerp pensioen staat op dit moment sterk in de belangstelling. Voorbeelden hiervan zijn het pensioenakkoord 2022 en de steeds lagere rente. De Nederlandsche Bank heeft gewaarschuwd dat de rente langdurig op een bijzonder laag niveau zal blijven.

“Indien we uit moeten gaan van een langdurige lage rente én we de hoogte van de pensioenen zo veel mogelijk in stand willen laten, dan is dé oplossing voor veel pensioenvraagstukken toch echt langer werken”, concludeert Theo Gommer, verbonden aan Gommer & Partners. “Dat hoeft niet per se voltijds. Ook parttime en/of in combinatie met demotie zullen hierbij vormen kunnen zijn.”

Behoefte aan voorlichting
Gommer voorspelt dat in de komende tijd de behoefte en de noodzaak aan goede communicatie over pensioen sterk zal groeien. ”Nu pensioen persoonlijker wordt, moeten werkgevers meer en beter communiceren en hun werknemers helpen bij hún financiële planning.”

Jan-Albert van Laar, Manager Pensioen bij Scildon, haalt eigen onderzoek aan waaruit blijkt dat 50% van de werkgevers behoefte heeft aan ondersteuning bij pensioencommunicatie. “Bijna 50% van de werkgevers wil die ondersteuning ontvangen van pensioenadviseurs.”

Bron: Scildon

 

GEEN REACTIES