CFD lanceert nazorgmodule voor intermediair

Commissie Financiële Dienstverlening in de clinch met Nu.nl

De Commissie Financiële Dienstverlening introduceert voor het einde van deze maand de ‘CFD-nazorgmodule’ voor alle intermediairs. Met deze module kunnen verzekeringsadviseurs geautomatiseerd de nazorg van alle financiële en verzekeringsproducten professioneler regelen en vastleggen. CFD heeft deze aankondiging “bewust gepland direct na de eerste uitzending van KASSA over te dure ORV’s”.

CFD-voorzitter Edwin Herdink: “Wij besteden als CFD al enkele jaren veel aandacht aan het onderwerp nazorg. Enkele jaren geleden kwamen we daarom ook als eerste branchevereniging met gerobotiseerde nazorg op de markt. Dat bleek echter niet genoeg doorontwikkeld en was een stap te ver voor consumenten en intermediairs. De CFD-nazorgmodule die we nu introduceren schittert door eenvoud en vooral de opvolging van nazorg en de flexibiliteit van de tool is baanbrekend. Een belangrijk ander voordeel is dat direct vastligt wanneer je de klant hebt gewezen op bepaalde zaken en hoe de klant daarop heeft gereageerd.”

Ontwikkelaar van de tool is Mischa Diender van Contaqt. “De ‘CFD-nazorgmodule’ is technisch klaar, we hebben wat extra dagen nodig om de belangrijkste nazorgscenario’s in de tool op te nemen. Elk kantoor (schade en leven) dat straks gebruik maakt van de ‘CFD-nazorgmodule’ krijgt direct een set kant-en-klare nazorgactiviteiten tot zijn/haar beschikking.”

‘Schertsvertoning’
Over de uitzending van Kassa heeft de CFD geen goed woord over, ze noemt het een ‘schertsvertoning’. “In de uitzending volgen in rap tempo enkele twijfelachtige aannames elkaar op, waarna de onterechte conclusie wordt getrokken dat tussenpersonen standaard het premieverschil moeten dragen als een polis goedkoper kan.”

De mededeling van KASSA dat intermediairs geen nieuwsbrieven mogen gebruiken om belangrijke wijzigingen in producten/diensten mee te delen en ook “de indruk die wordt gewekt dat als je eenmaal provisie hebt betaald in je leven, advies voor altijd gratis is” hadden volgens de CFD “niet verder van de waarheid kunnen afstaan.” Ook op de bewuste Kifid-uitspraak valt “ontzettend veel af te dingen”.

Verder vindt CFD het erg ongemakkelijk dat verzekeraars in alle talen zwijgen. “Voor het eerst hadden verzekeraars nu echt kunnen laten zien dat ze de samenwerking met het intermediair na het provisieverbod waarderen, maar blijkbaar zijn het toch weer meer woorden dan daden.”

Bron: CFD

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES