Calcasa Desktop Taxatie nu ook bij de Rabobank

rabobank accepteert Calcasa Desktop Taxatie

Calcasa heeft bekend gemaakt dat Rabobank vanaf eind juli de Calcasa Desktop Taxatie accepteert. Ook NHG maakte eerder deze maand bekend de Desktop Taxatie van Calcasa toe te staan als taxatievorm. Met ingang van 1 juli is het niet meer mogelijk hypotheken aan te vragen op basis van een puur modelmatige taxatie. Daarom is Calcasa gekomen met een hybride taxatievorm waarbij een taxateur de modelwaarde van de woning beoordeelt zonder de woning te bezoeken.

Rabobank
Rabobank maakte bij de hypotheekverstrekking al gebruik van de modelmatige waarderingen van Calcasa. Dit wordt nu vervangen door de Desktop Taxatie. Deze nieuwe taxatievorm is een alternatief voor de fysieke taxatie. “Op deze manier blijft het voor klanten van de Rabobank in veel gevallen mogelijk om op een efficiënte en klantvriendelijke manier hun woning te laten taxeren”, aldus Calcasa. In sommige gevallen blijft een fysieke taxatie noodzakelijk aangezien de Desktop Taxatie niet voor elke situatie geschikt is.

NHG
Ook huizenkopers die gebruik willen maken van de Nationale Hypotheek Garantie kunnen de waarde van hun woning met behulp van de Desktop Taxatie laten vaststellen. Halverwege juni maakte NHG bekend de Desktop Taxatie van Calcasa te accepteren.

Bron: Calcasa

GEEN REACTIES