Bunq gaat snelle hypotheek aanbieden

Bunq gaat snelle hypotheek aanbieden

Mobiele bank Bunq gaat een eigen hypotheeklabel voeren, grotendeels gericht op starters en hypotheekaanvragen met NHG. De aanvrager zal binnen 24 uur uitsluitsel krijgen, is de belofte. De lancering wordt begin volgend jaar verwacht.

Bunq hypotheken zullen aanvankelijk alleen in Nederland beschikbaar zijn. Bedoeling is dat ongeveer twee derde van de woningkredieten op de balans van Bunq een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wordt. Om de dienst te kunnen leveren is Bunq een samenwerking aangegaan met de Nederlandse hypotheekverstrekker Tulp.

De in 2015 gelanceerde mobiele bank boert goed. In juli dit jaar ontving de bank een eerste investering van extern kapitaal à 193 miljoen euro. In april overschreden de door klanten toevertrouwde middelen het bedrag van 1 miljard euro. In een interview met MTSprout maakte oprichter en CEO Ali Niknam duidelijk dat Bunq een rendabele bestemming zocht voor dit geld. Vorig jaar betaalde de bank ruim 2 miljoen euro over het bij de ECB gestalde geld. Met hypotheken kan nog wel geld worden verdiend en je kunt er de klant langdurig mee aan je binden.

Bunq is al langer – indirect – bezig met hypotheken. De bank kocht hypotheekleningen op bij NN Investment Partners en verzekeraar A.S.R., voor in totaal 386 miljoen euro.

GEEN REACTIES