BrightPensioen introduceert AOV en pensioenopbouw in één voor zzp’er

BrightPensioen introduceert AOV en pensioenopbouw in één voor zzp’er
© Pixabay

BrightPensioen lanceert in samenwerking met SharePeople en Allianz een oplossing voor twee problemen waar veel zzp’ers tegen aanlopen: ze sluiten geen AOV af omdat ze dat te duur vinden én ze stellen van het opbouwen van een pensioen uit. De oplossing is een combinatie van beide.

Via het crowdsuranceplatform SharePeople kan een zzp’er het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaren van ziekte/arbeidsongeschiktheid delen met andere leden van BrightPensioen, net als in een broodfonds. En door de al bestaande relatie van BrightPensioen met verzekeraar Allianz, kunnen zzp’ers die voor een langere periode zekerheid zoeken, een AOV afsluiten.

Maandelijks storten deelnemers van BrightPensioen een bedrag op hun eigen aparte Bunq bankrekening: €125 voor een uitkering van €2.000 per maand of €200 voor een uitkering van €3.000 per maand. Afhankelijk van het ziektepercentage zijn ze een gedeelte kwijt aan donaties. Bij een verzuimpercentage van 1,5% (het gemiddelde voor zzp’ers) is dit minder dan een kwart van de inleg. Het resterende deel kan automatisch belegd worden.

Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid krijgt men na twee maanden een uitkering voor een periode van maximaal twee jaar. Na die twee jaar arbeidsongeschiktheid kan men een beroep doen op de AOV van Allianz. Door de eigenrisicoperiode is de AOV voordeliger. Men kan kiezen voor een uitkering tot vijf jaar of tot aan de pensioendatum.

Bron: BrightPensioen

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES