BrightPensioen biedt nu ook beleggen aan

BrightPensioen biedt nu ook beleggen aan

Deelnemers in BrightPensioen kunnen vanaf vandaag ook beleggen. En dat kan ook voor een ander doel dan pensioen. Tot nu toe was het alleen mogelijk te beleggen bij BrightPensioen via een lijfrenterekening voor pensioenopbouw.

BrightPensioen belegt tegen kostprijs en rekent daarnaast een lidmaatschap dat losstaat van het opgebouwde vermogen van de klant. Er wordt belegd in ETF’s (Exchange Traded Funds) en het aantal transacties wordt zo laag mogelijk gehouden doordat er maar één keer per maand gehandeld wordt. Hierdoor kan automatisch worden geherbalanceerd zonder extra kosten te maken. Het fonds bestaat uit 100% duurzame aandelen- en obligatie-indexfondsen (ETF’s) aangevuld met greenbonds.

BrightBeleggen is bedoeld voor mensen die niet te veel risico willen lopen, geen belegkeuzes willen maken, maar die wel op zoek zijn naar meer rendement dan ze op een spaarrekening krijgen. Het doelrendement is inflatie plus 4 procent, een rendement dat het neutrale profiel van het Bright LifeCycle Fonds sinds de start (3 jaar geleden) ook ruim behaald heeft (5,8%), aldus BrightPensioen.

Klanten (deelnemers) van BrightPensioen zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie en beslissen mee over de koers van BrightPensioen. De genoemde uitbreiding is volgens BrightPensioen op verzoek van de deelnemers tot stand gekomen.

Bron: BrightPensioen

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES