Beursportefeuille Generali ondergebracht bij Corins

De zakelijke verzekeringen van Generali Nederland die via het beurskanaal lopen, worden ondergebracht in de portefeuille van volmachtbedrijf Corins.

Corins maakt sinds het najaar van 2016 deel uit van ASR en afgelopen jaar bracht ASR al de eigen beursportefeuille onder bij deze nieuwe dochter. Nu ASR bezig is met de integratie van Generali Nederland, wordt hetzelfde gedaan met de portefeuille van Generali. De omzet van Corins zal naar verwachting groeien naar €60 mln. Het bedrijf streeft er volgens directeur Paula Tewes naar om een leidende positie in te nemen in het middensegment van de Nederlandse coassurantiemarkt.

Corins treedt op in deze markt op als volmachtpartij voor schadeverzekeraars (behalve ASR onder meer Nationale-Nederlanden en AXA), herverzekeraars (bv Munich Re) en beurssyndicaten via marktplaats Lloyds. Het bedrijf doet primair zaken met makelaars die lid zijn van de VNAB, maar biedt eveneens ruimte aan adviseurs van ASR. Zij kunnen complexe risico via een placing broker onderbrengen bij Corins. Het volmachtbedrijf is onder meer actief met brand- en transportverzekeringen (inclusief zeecasco en binnenvaart), technische verzekeringen zoals CAR-polissen en met AVB’s en evenementenverzekeringen.

GEEN REACTIES