BeterDichtbij: verzekerden hebben 100% vrije keuze

Directeur dr. Yvonne Snel: Alle verzekerden krijgen dezelfde vergoeding ongeacht waar ze de zorg afnemen.

De nieuwe zorgverzekeringsaanbieder BeterDichtbij reageert op de vragen die wij eerder vandaag stelden. Enerzijds heeft zij vorig jaar aangegeven dat de polis 5 tot 10% goedkoper kan zijn dan een vergelijkbare polis omdat de zorg voor een belangrijk deel wordt ingekocht bij de ziekenhuizen die aangesloten zijn bij SAZ.

Yvonne Snel nuanceert nu deze claim. De polissen zijn weliswaar 5 tot 10% goedkoper dan die van vorig jaar, maar liggen in lijn met de actuele premies in het lagere en middensegment. Kennelijk omdat men afgestapt is van het idee om te werken met ‘preferred suppliers’: “Verzekerden hebben volledig de vrije keuze. Ze kunnen ook gebruik maken van een andere dan de aangesloten ziekenhuizen. Ook in de regio waar zich een SAZ-ziekenhuis bevindt. DSW en ASR hebben een dichte landelijke dekking van zorgaanbieders en zorginstellingen waarmee zij contracten hebben afgesloten. 
Verzekerden kunnen dus vrijwel overal terecht en krijgen allen dezelfde vergoeding, ongeacht waar ze de zorg afnemen.”

BeterDichtbij wil de verzekerden verleiden van een SAZ-ziekenhuis gebruik te maken omdat zij dan voor vijf behandelingen het eigen risico niet hoeven te betalen, maar, zoals gezegd, zijn zij niet verplicht daar gebruik van te maken.

GEEN REACTIES