BAVAM-polis krijgt cyberdekking

BAVAM-polis krijgt cyberdekking
© Pixabay

De BAVAM-polis, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de Vereende voor financieel adviseurs en makelaars/taxateurs, krijgt per 1 januari een cyberdekking. De Vereende is hiervoor een samenwerking aangegaan met Hiscox.

Bij de cyberverzekering krijgen verzekerden assistentie van ervaren security- en privacyprofessionals, met wereldwijd bereik en uitgebreide expertise. Er wordt gewerkt volgens een gedegen incident response-plan. De verzekering biedt o.a. dekking tegen inbreuk op systemen of data, de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens – zowel voor aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk, schade veroorzaakt door hackers, het uitvallen van systemen door hacking of een andere cyberaanval, financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden en preventieadvies op juridisch en IT-gebied.

Uit klantonderzoek was gebleken dat er onder de BAVAM-polishouders grote behoefte was aan een cyberdekking. De verzekering is exclusief bestemd voor financieel dienstverleners of makelaars/taxateurs in onroerende zaken met een jaaromzet van maximaal €1.000.000. De aanvullende verzekering kan niet worden gesloten als de polishouder een agentschap bij Hiscox heeft.

Bron: De Vereende

GEEN REACTIES