Banken komen dit jaar weer niet met spaaracties voor vakantiegeld

geen spaaracties voor vakantiegeld

Ook dit jaar komen de banken niet met spaaracties nu het vakantiegeld weer gestort wordt, zo heeft Spaarrente.nl uitgezocht. Hoewel niet iedereen vakantiegeld krijgt door de coronacrisis en het bovendien lager uit kan vallen dan vorig jaar door veranderingen in de inkomstenbelasting, willen de banken toch aandacht besteden aan het vakantiegeld. “De banken richten zich dit jaar in de vakantiegeldperiode juist extra op beleggen en andere alternatieven voor sparen”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Beleggen met je vakantiegeld
Meerdere banken richten de aandacht dit jaar op beleggen: ASN Bank, ABN AMRO, ING en Triodos hebben in de vakantiegeldperiode een actie die daarop gericht is. Naast beleggen is er bij sommige banken ook aandacht voor andere alternatieven voor sparen of voor het creëren van financieel bewustzijn. Beleggen is volgens Bulthuis een prima alternatief voor sparen als je bereid bent risico te lopen en een hoger rendement wilt halen. “Doe dit wel alleen met geld dat je echt over hebt. Zodat er geen man overboord is, als je een deel van je inleg verliest.”

Slechts één spaaractie
De enige spaaractie die Spaarrente.nl tegenkwam, is bij het spaarplatform Raisin, dat deposito’s en spaarrekeningen in het buitenland aanbiedt. “We merken dat mensen over dit soort platforms veel vragen hebben. Vooral of sparen bij een buitenlandse bank veilig is”, zegt Bulthuis. Omdat de spaarproducten die Raisin aanbiedt allemaal onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen, is bij allemaal je spaargeld net zo goed beschermt als in Nederland. “De kans is klein, maar mocht een bank failliet gaan, dan is je spaargeld ook bij deze banken tot 100.000 euro beschermt.”

Alternatieve doelen voor het vakantiegeld
Naast extra sparen of beleggen geven veel mensen het vakantiegeld ook gewoon uit. “We zien al een langere tijd dat mensen door de corona-crisis meer zijn gaan verbouwen of hun huis energiezuiniger maken. Dat zal ook de komende maanden niet anders zijn”, zegt Bulthuis. Ook zullen meer mensen het vakantiegeld uitgeven aan een vakantie. Vakanties zijn dit jaar duurder geworden dus zullen meer mensen het geld er ook echt voor nodig hebben. Bovendien zullen veel mensen graag op vakantie willen als het weer kan.

GEEN REACTIES