Athora versterkt kapitaalpositie

Athora Nederland verbetert positie

Athora Netherlands heeft het jaar 2021 afgesloten met een sterke kapitaalpositie – mede dankzij een extra kapitaalinjectie van de Athora Group van € 325 miljoen ter ondersteuning van de strategische doelstellingen.

Het nettoresultaat is nog wel negatief, maar verbeterde: van minus € 47 miljoen naar minus € 27 miljoen. Dit is vooral te danken aan hogere beleggingsopbrengsten en lagere bedrijfskosten. De solvabiliteitsratio verbeterde tot 180%. Het bruto premie-inkomen steeg van € 1.764 miljoen in 2020 tot € 2.167 miljoen afgelopen jaar. Het succesvolle merk Zwitserleven PPI bleef groeien in beheerd vermogen met € 548 miljoen naar € 1,6 miljard.

‘Positief momentum’

Jan de Pooter, voorzitter Raad van Bestuur Athora Netherlands, is tevreden: “2021 werd gekenmerkt door een sterk positief momentum voor ons bedrijf. We behaalden het hoogste verlengingspercentage ooit van 91,3% in bedrijfspensioenen, boekten een recordinstroom van meer dan € 500 miljoen aan lijfrentepremies (DIL en DIP) en we noteerden een groei van 53% in activa onder management in PPI tot € 1,6 miljard. Daarnaast is Athora Netherlands verkozen als de meest duurzame verzekeraar van Nederland door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

“Athora Netherlands heeft haar langetermijnambities voor 2025 opgevoerd op basis van drie hefbomen: verhoogde groei, beter investeringsrendement en een vereenvoudigd bedrijfsmodel. In dat opzicht vormt de succesvolle verkoop van vermogensbeheerder ACTIAM aan Cardano in combinatie met een strategisch partnerschap voor de lange termijn een belangrijke mijlpaal in onze strategie: focussen op pensioenoplossingen en onze organisatie verder vereenvoudigen.

“Met onze toegewijde medewerkers, het sterke merk Zwitserleven en een leidende marktpositie ondersteund door een financieel sterke groep met unieke beleggingsexpertise zijn we zeer goed gepositioneerd. Er zijn veel kansen in de veranderende pensioenmarkt voor een zeer gefocuste en gespecialiseerde solution provider. Dat zal onze klanten ten goede komen.”

Bron: Athora Netherlands

GEEN REACTIES