ARAG biedt nu geautomatiseerde rechtsbijstand bij verkeersboetes

ARAG biedt nu geautomatiseerde rechtsbijstand bij verkeersboetes
© Pixabay

Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG gaat samen met de Amsterdamse startup Appjection de strijd aan tegen onterechte verkeers- en parkeerboetes. Met de service van Appjection kunnen verzekerden in twee minuten kosteloos bezwaar maken tegen hun boete.

Een combinatie van kunstmatige intelligentie en LegalTech stelt Appjection in staat grote aantallen boetes te behandelen en bezwaren op maat te maken tegen elke overtreding. Door deze vorm van automatisering wordt juridische bijstand rendabel en daarmee bereikbaar voor iedereen. Mensen uploaden een foto van hun boete en beantwoorden korte vragen over de specifieke overtreding. Op basis daarvan wordt beoordeeld of een bezwaar juridisch kans van slagen heeft. Als dat niet zo is, wordt er ook geen bezwaar gemaakt door Appjection.

Jaarlijks wordt 2,5% van de ingediende bezwaren gegrond verklaard. “Het werkelijke aantal onterechte boetes ligt echter veel hoger”, zegt Gerrit Jan van Ahee, founder en Chief Technical Officer van Appjection. “Mensen zonder juridische achtergrond weten vaak niet hoe je een hoogwaardig bezwaar opstelt of hoe je na een afgewezen bezwaar in beroep gaat. Veel mensen hebben een gevoel van ‘laat maar zitten’ en betalen hun boete.”

Richard Faas, directeur innovatie van ARAG Nederland, ziet veel potentie in Appjection. “Appjection is een perfecte aanvulling op de dienstverlening van ARAG en past uitstekend in onze incubator: De Legal Tech Factory.”

Bron: Arag

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES