Aon Risk Solutions schrapt 78 banen

Aon Risk Solutions schrapt 78 banen

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions Nederland gaat een deel van zijn serviceactiviteiten uitbesteden aan Genpact en Van Ameyde. Dit in het kader van een strategische transformatie genaamd Boost. “Doel van deze transformatie is het creëren van een maximale focus op het bieden van advies en oplossingen voor de (veranderende) risico’s van onze klanten. En dat in combinatie met een efficiënte en klantgerichte serviceorganisatie,” zegt Marc van Nuland, CEO van Aon Risk Solutions en country manager van Aon Nederland.

Met de outsourcing van bijvoorbeeld data-entry, polisopmaak en autoclaims-werkzaamheden wil Aon zorgen voor ‘operational excellence en investeringsruimte om meer dan ooit te focussen op risicoadvies en risico-oplossingen’.

Genpact werkt al jaren voor Aon, onder andere in de Verenigde Staten. Het van oorsprong intern shared service center van General Electric is gespecialiseerd in het transformeren, optimaliseren en managen van bedrijfsprocessen. Het bedrijf neemt servicecapaciteit van Aon over en gaat werkzaamheden uitvoeren vanuit India.

Van Ameyde, gespecialiseerd in claims-werkzaamheden in Europa, neemt het team ‘Auto Claims’ over. De infrastructuur van Van Ameyde is ingericht op het outsourcen van claims management en het optimaliseren van schadeprocessen.

Het traject wordt ingezet onder voorbehoud van een advies van de ondernemingsraad. Doelstelling is om de werkzaamheden nog dit jaar over te dragen. Hiermee reduceert Aon Risk Solutions naar verwachting 78 arbeidsplaatsen op fulltime basis. Een deel van hen, het totale team dat autoclaims-werkzaamheden uitvoert (33 arbeidsplaatsen), treedt in dienst bij Van Ameyde. Op dit moment heeft Aon in Nederland negen vestigingen met 1.660 medewerkers.

Bron: Aon Risk Solutions

GEEN REACTIES